Wpisz kod pocztowy i sprawdź, czy jesteś w zasięgu naszej dostawy
Przykro nam, ale w tej chwili nie obsługujemy dostaw w tej lokalizacji. Skontaktuj się z nami, aby sprawdzić, czy jest możliwość uzgodnienia indywidualnej dostawy w obrębie podanego kodu pocztowego. kontakt@smacznietak.pl lub 697 305 405
Jezeli chcesz aby nasz pracownik skontaktował się z Tobą, wypełnij poniższy formularz.
ilość znalezionych towarów: 13

DOBRE DLA ŻOŁĄDKA, JESZCZE LEPSZE DLA SMAKU

Ocet nie ma w naszym kraju dobrej prasy. To efekt tego, że przez dziesięciolecia w polskich sklepach można było kupić wyłącznie najtańszy ocet spirytusowy, który rzeczywiście nie zawiera żadnych cennych składników odżywczych.

Warto więc poszerzyć horyzonty i zwrócić uwagę na inne octy, które oferujemy w sklepie Smacznie tak! Są pyszne, bardzo zdrowe i urozmaicają smak potraw. Nic dziwnego, że stosuje się je w najlepszych restauracjach od Tokio po Paryż.

Zapomnij o occie spirytusowym!

Ocet spirytusowy, powszechnie stosowany w polskiej kuchni, nie ma nam wiele do zaoferowania. Jest praktycznie bezwartościowy, a jego popularność wynika z tego, że jest… tani. Można go kupić za grosze w każdym sklepie spożywczym i tak też było w okresie największego kryzysu gospodarczego w latach 80.

Sentymenty należy jednak odłożyć na bok. Istnieją znacznie lepsze alternatywy dla octu spirytusowego, a te najciekawsze znajdziesz w sklepie Smacznie tak! Octu używa się we wszystkich kuchniach świata. Jest szczególnie popularny w Azji i we Francji.

Najlepsi szefowie kuchni przy wyborze octu do swoich restauracji kierują się wyłącznie kryterium jakości. To tak samo, jak zespół Smacznie tak! W naszym sklepie oferujemy tylko te octy, które gwarantują najlepsze cechy smakowe i prozdrowotne.

Ocet balsamiczny

Ocet balsamiczny pozyskuje się z zagęszczonego moszczu winogronowego, poddanego długiej fermentacji w drewnianych beczkach. Aby móc zagwarantować jego doskonały smak, producenci nie pozwalają sobie na przyspieszenie tego procesu, a także sięgają po surowiec najwyższej jakości. Niestety, na rynku można łatwo trafić na podróbki, które są octem balsamicznym tylko z nazwy. Kupując w Smacznie tak! nie ponosisz takiego ryzyka.

Ocet ryżowy

Niezastąpiony w kuchni azjatyckiej, najchętniej wykorzystywany przez mistrzów sushi, ale spotykany także w restauracjach indonezyjskich, tajskich czy chińskich. Ocet ryżowy doskonale komponuje się z – nomen omen – ryżem, poprawiając jego lepkość i walory smakowe. Jest również świetnym dodatkiem do zup i dań mięsnych.

Ocet jabłkowy

Nie wszyscy wiedzą, że ocet jabłkowy jest jednym z najstarszych lekarstw świata. Stosowano go już w epoce starożytności, a picie tego napoju zalecał sam Hipokrates. Ocet jabłkowy ma bardzo szerokie właściwości zdrowotne, przede wszystkim wykazuje działanie antybakteryjne, poprawia krążenie krwi i reguluje poziom glukozy. Znakomicie pasuje do lekkich dań, np. sałatek.

Ocet winny

Czy można sobie bez niego wyobrazić kuchnię francuską, uchodzącą za najlepszą na świecie? Ocet winny, pozyskiwany oczywiście z winogron, stanowi fantastyczne połączenie smaku z pozytywnym wpływem na ludzki organizm. To bogate źródło potasu, ale przede wszystkim stymulant trawienia i naturalna „miotełka” usuwająca toksyny z układu pokarmowego. Ocet winny idealnie nadaje się do marynat mięsnych, ale może być także bazą dla sosów.

W sklepie Smacznie tak! znajdziesz wyłącznie octy najlepszych producentów, pozyskiwane z ekologicznych surowców, w 100% wolne od dodatków chemicznych. Skusisz się?

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel