Wpisz kod pocztowy i sprawdź, czy jesteś w zasięgu naszej dostawy
Przykro nam, ale w tej chwili nie obsługujemy dostaw w tej lokalizacji. Skontaktuj się z nami, aby sprawdzić, czy jest możliwość uzgodnienia indywidualnej dostawy w obrębie podanego kodu pocztowego. kontakt@smacznietak.pl lub 697 305 405
Jezeli chcesz aby nasz pracownik skontaktował się z Tobą, wypełnij poniższy formularz.
ilość znalezionych towarów: 46

SMAK TAK DOBRY, ŻE NIE POTRZEBUJE NICZEGO POZA TWOIM APETYTEM

W Smacznie tak! zamówisz świeże mięso z gospodarstw ekologicznych. Parę kliknięć i szybka dostawa to lepsze rozwiązanie niż wizyta w markecie. Lepsze dla Twojego planu dnia i Twojego organizmu.

Ekologiczne i zdrowe podejście do produkcji mięsa to znacznie więcej niż 'wolny wybieg' czy modne opakowanie. 'BIO' lub 'EKO to nie wszystko. Ważny jest też skład, który mówi o tym, co jest najważniejsze — jak Twój organizm zareaguje na produkt spożywczy.

Tu chodzi o Ciebie, nie tylko o zwierzęta.

Ekologia w żywności to zwykłe dbanie o siebie. Ratowanie planety to jedno, a dożycie sędziwego wieku w dobrej kondycji to drugie. Nie chcesz przecież mieć nadwagi albo miażdżycy, nie chcesz, by nadwagę miał Twój syn lub córka. To oczywiste. Naturalny smak to dodatkowa nagroda za wybór zdrowego życia.

Robiąc obiad dla swojej rodziny, nie próbujesz przecież sztucznie zwiększać masy albo koloru posiłku. Dobrze by było, gdyby producenci traktowali nas z podobną uczciwością. W pogoni za zyskiem trudno im jednak powstrzymać się przed pompowaniem wędlin czy poprawianiem smaku chemią.

Czy naturalny smak naprawdę trzeba 'ulepszać'? Zastanawialiście się, co właściwie oznacza ten termin? Skoro mięso jest tak dobre, jak twierdzi producent, to po co coś do niego dosypuje? Coś musi - i jest. Te substancje polepszają głównie jego zyski, a nie smak.

To na przykład glutaminian sodu (E621), bardzo popularny dodatek zwiększający smakowitość mięsa, a który spierają się dietetycy i naukowcy. Jedni mówią o jego uzależniającej mocy, kłopotach ze wzrokiem czy uszkodzeniach systemu nerwowego, inni uspokajają, że ryzykowna dawka E621 jest praktycznie nie do przyjęcia razem z żywnością. A co mówi Smacznie tak? My polecamy rozwiązać ten kłopot jedną decyzją i po prostu nie jeść czegoś, nad czym pracował chemik zamiast kucharza.

Dobra żywność nie musi być poprawiana przez człowieka. Natura umie zaopatrzyć nas w to, czego potrzebujemy (co nie oznacza wszystkiego, czego pożąda nasz wiecznie polujący na tłuszcz i cukier mózg). Warto słuchać się jej, a nie masowego przekazu.

Dlatego u nas znajdziesz mięso powstałe według najlepszych, bo odwiecznych zasad:

  • zbliżone do naturalnych warunki hodowli zwierząt (wybiegi, swobodny wypas),
  • bez leczenia antybiotykami (zamiast tego stosuje się np. mieszanki ziół, które chore zwierzę samo poszukuje w naturze),
  • bez przemysłowej paszy (zwierzę pasie się samo albo otrzymuje, np. zimą, naturalne mieszanki pokarmu),
  • wędzenie czy peklowanie z użyciem naturalnych składników (zioła, dym drewna liściastego, sól),
  • zwierzęta rozwijają się i rosną w swoim naturalnym tempie (bez sztucznego karmienia),
  • szlachetne gatunki zwierząt, odporniejsze na choroby, o lepszym mięsie (czy wiedzieliście, że w masowych hodowlach spotyka się kurczaki modyfikowane genetycznie tak, by miały więcej mięsa w okolicy udek i piersi?),
  • bez podkręcania terminów ważności (coś, co się podejrzanie długo nie psuje, musi być w jakiś sposób oddalone od naturalnych procesów biologicznych; nie warto sprawdzać, jak).

Tak warto jeść. To jedyne naturalne rozwiązanie. Naturalne dosłownie i w przenośni.

Banner

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel