Wpisz kod pocztowy i sprawdź, czy jesteś w zasięgu naszej dostawy
Przykro nam, ale w tej chwili nie obsługujemy dostaw w tej lokalizacji. Skontaktuj się z nami, aby sprawdzić, czy jest możliwość uzgodnienia indywidualnej dostawy w obrębie podanego kodu pocztowego. kontakt@smacznietak.pl lub 697 305 405
Jezeli chcesz aby nasz pracownik skontaktował się z Tobą, wypełnij poniższy formularz.
ilość znalezionych towarów: 5

WIELKI PRZYSMAK Z WIELKIEJ BRYTANII — ZAPRASZAMY NA JAGNIĘCINĘ!

Jagnięcina to jedno z najbardziej kruchych i subtelnych w smaku mięs. Trudno je porównać do innego; po prostu trzeba jej spróbować. Najlepiej, oczywiście, w odmianie o nieskazitelnej jakości — a tylko takie znajdziesz w naszym sklepie.

Jagnięcina to nie tylko smak, ale i walory zdrowotne. Wyróżnia się niewielką zawartością tłuszczu, za to wysoką L-karnityny. Jest więc ważna dla rozwoju mięśni i ogólnie przydatna w aktywności fizycznej.

Pyszna od zawsze, krucha jak nigdy, wreszcie u nas!

Oferujemy jagnięcinę wyjątkowej klasy, prosto od Randall Parker Foods, jednego z najbardziej cenionych producentów. Randall działa już ponad 20 lat, oferując wybrednym klientom jagnięcinę i wołowinę klasy premium. Teraz możesz spróbować mięsa, którym zachwycają się smakosze i zawodowi kucharze na całym świecie.

Owce hoduje się w Wielkiej Brytanii od 3000 lat. Na wyjątkowy smak tego mięsa wpływa nie tylko standard hodowli i produkcji, ale też pasza. Połowa Wysp to łąki; owce korzystają więc z unikalnej mieszanki traw i ziół właściwej tylko dla tego środowiska. Skład łąk, na których wypasane są owce, ma duży wpływ na walory mięsa. Idealna 'dieta' młodej owcy to łąka obfitująca w zioła i rośliny lecznicze stosowane od tysiącleci w ludowej medycynie. To, co jest dobrego w łące, przenosi się na mięso jagniąt. Co ciekawe, u owiec nie stwierdzono żadnych przypadków nowotworów złośliwych. Uważa się więc, że ich mięso posiada pewne właściwości przeciwdziałające rakowi (choć nie wiadomo jeszcze, jak miałby działać ten mechanizm). Jagnięcina jest też lekkostrawna, co czyni ją doskonałym produktem dla dzieci. To również obfitość cennych pierwiastków: cynku, jodu, litu, magnezu czy selenu. Kolejne cenne składniki

To mięso, za którym ciągnie się niekorzystna opinia z czasów, gdy trudno było zapewnić odpowiednią jakość. To, co parędziesiąt lat temu można było kupić jako jagnięcinę, pochodziło często od starszych owiec i nie było właściwie przechowywane. Były to więc wady produkcji, a nie mięsa samego w sobie. Niezliczone przepisy na jagnięcinę oraz obecność w menu najlepszych restauracji świata przeczą temu wizerunkowi. Dziś śmiało możemy kupować i cieszyć się smakiem świeżej jagnięciny — zwłaszcza w naszym sklepie :).

W Polsce jagnięcinę spożywa się rzadko, ale mało kto wie, że to właśnie z Polski pochodzi jedna z jej tradycyjnych odmian, zastrzeżona w UE jagnięcina podhalańska. Pochodzi od jagniąt dwóch odmian owiec, nie starszych niż 60 dni.

To jedno z najbardziej wykwintnych mięs. Inaczej niż wiele przysmaków, łączy walory kulinarne ze zdrowotnymi.

Powodów, by spróbować jagnięciny, jest bardzo dużo. Wystarczy kliknąć poniżej.

Banner

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel