Wpisz kod pocztowy i sprawdź, czy jesteś w zasięgu naszej dostawy
Przykro nam, ale w tej chwili nie obsługujemy dostaw w tej lokalizacji. Skontaktuj się z nami, aby sprawdzić, czy jest możliwość uzgodnienia indywidualnej dostawy w obrębie podanego kodu pocztowego. kontakt@smacznietak.pl lub 697 305 405
Jezeli chcesz aby nasz pracownik skontaktował się z Tobą, wypełnij poniższy formularz.
ilość znalezionych towarów: 88

ZDROWIE NA SŁODKO: JAK SŁODZIĆ, GDY CUKIER NIE KRZEPI?

Samo słowo 'słodycze' brzmi już jak coś niezdrowego. Przez lata niszczyliśmy sobie 'słodkim' zęby, wagę i kondycję. Koniec z tym - przysmaki nowej generacji, które znajdziesz w Smacznie tak!, potrafią Cię rozpieścić, nie psując.

Co jest tajemnicą ich skuteczności? Na przykład surowe kakao, zupełnie inne niż produkt nazywany 'kakao', który znajdziesz w supermarketach. Nic na świecie nie ma tylu antyoksydantów i magnezu. 

Surowe kakao - mało prażenia, dużo sensu

Zalety surowego kakao wynikają z jego obróbki. Zamiast palenia i prażenia ziarna kakaowca są fermentowane i suszone. W ten sposób zachowujemy jego fantastyczne właściwości antyoksydacyjne. Surowe kakao potrafi osłodzić, a przy okazji wydłużyć życie (dzięki spowolnieniu procesu starzenia się komórek). Należy zapamiętać, że palenie (kakao) szkodzi :) 

Innym wartym uwagi składnikiem naturalnych słodyczy jest cukier kokosowy. Wytwarzany z wydzieliny palm, ma niski indeks glikemiczny, dużo witaminy C i kilku odmian B oraz minerały: żelazo, potas czy cynk.

Tak się słodzi dużo zdrowiej. Smacznego!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel